Hotline
+90 530 566 63 06

Blog

Tekeş Spor Akademisi

BESYO Hazırlık Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

BESYO hazırlık kursu, beden eğitimi öğretmenliği ve diğer BESYO bölümlerini hedefleyen öğrenciler açısından büyük bir öneme sahiptir. Yerleştirme puanı hesaplanırken özel yetenek sınavının ağırlığının çok yüksek olması, öğrencilerin bu sınava özel olarak hazırlanmasını gerektirir.

 

BESYO Hazırlık Kursu Nedir?

BESYO hazırlık kursu; Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu bölümleri için yapılan özel yetenek sınavlarına yönelik eğitimlerdir. Bu eğitimler, adayların branşlarına göre farklılaşmakta ve onların yetenek sınavından en yüksek puanı almalarını hedeflemektedir.

BESYO bölümleri, diğer üniversite bölümlerinden farklı olarak özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Öğretmenlik için ilk 800 bine girilmesi gerekirken, diğer bölümler içinse adayların TYT puanlarının en az 150-200 olması istenmektedir. Üniversiteler, taban puanı kendileri belirlediklerinden, istenen taban puanlar üniversitelere göre değişmektedir.

Kısacası istenen taban puanı ve sıralama şartı son derece kolaydır. Asıl seçim ise özel yetenek sınavı ile yapılır. İşte bu sınava adayların özel olarak hazırlanmasını, BESYO hazırlık kursu sağlar.

 

BESYO Hazırlık Kursu Antrenman Programı Nasıldır?

BESYO hazırlık kursları, adayların gireceği bölüme yönelik olarak eğitimler verir. Bu eğitimlerin bir kısmı her bölümde ortak iken, bir kısmı ise branş bazında farklılaşır. BESYO antrenman programı da buna uygun olacak şekilde düzenlenir. BESYO hazırlık kursu eğitimleri genel olarak şu şekildedir:

 

Kondisyon Antrenmanları

Adayların ilk olarak güçlenmesini sağlayacak antrenmanlar yapılır. Kondisyon, hareket devamlılığı ve yorulmadan bu sürecin tamamlanması adına çok önemlidir. Kondisyonun kazanılması için ilgili kaslar hedeflenir ve buna uygun egzersizler yapılır.

 

Koordinasyon Antrenmanları

Koordinasyon antrenmanları, vücudun bir bütün olarak hareket ettirilmesi ve bütün kasların uyum içerisinde olmasını sağlayan antrenmanlardır. Tüm kaslar uyumlu olarak çalıştırıldığında, elde edilecek performans çok daha yüksek olur.

 

Atletizm Antrenmanları

Koordinasyonun sağlanması için atletizm antrenmanlarıyla sürecin desteklenmesi gerekir. Atletizm antrenmanlarında denge, güç, hız, çeviklik, çabukluk gibi özellikleri kazanması ve bu özellikleri geliştirmesi hedeflenir.

 

Branş Antrenmanları

Branş antrenmanları, adayların girecekleri parkura yönelik olarak verilen eğitimlerdir. Tercih edilen bölümlere veya başvurulan üniversitelere bağlı olarak parkurlar da farklılıklar olabilmektedir. Adayların girecekleri parkura göre hazırlanması için branş antrenmanları gerçekleştirilir.

 

BESYO Hazırlık Kursu Seçimi Nasıl Yapılır?

BESYO hazırlık kursu, girilecek olan özel yetenek sınavı için büyük bir öneme sahiptir. Özel yetenek sınavının da BESYO yerleştirme puanındaki ağırlığının çok yüksek olduğu dikkate alındığında, kurs seçiminin önemi daha da artmaktadır. Yerleştirme puanı hesaplamasındaki kat sayılar şu şekildedir:

Puan Türü

Katsayı

OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı)

0,12

TYT

0,45

Özel Yetenek Sınavı

2,75

Kurs seçiminde adayların dikkate alması veya göz önünde bulundurması gereken önemli kriterler vardır. Bu kriterlere ilişkin detaylar şu şekildedir:

 

Eğitim Türü ve Kapsamı

Özel yetenek sınavına yönelik eğitim veren farklı kurslar vardır. Ancak bunların tamamında eğitim türü ve kapsamı aynı değildir. Dolayısıyla kurs seçiminde hangi eğitimlerin verildiği, eğitimin kapsamının ne olduğu dikkate alınmalıdır. Girilecek parkurla ilgisi olmayan eğitimlerin katkısının çok düşük olacağı unutulmamalıdır.

 

Antrenör Kadrosu

Yetenek sınavı, bu süreçte belirleyici etkendir. Dolayısıyla bu sınavdan alınabilecek en yüksek puanın alınması gerekir. Bu ise kaliteli eğitim ve deneyimli antrenör kadrosu ile mümkündür. Tercih edilecek kursun antrenör kadrosu incelenmeli ve deneyimli antrenörlerin bulunduğu kurslar tercih edilmelidir.

 

Ölçüm Cihazları ve Diğer Ekipmanlar

Verilen eğitimler sonucundaki değişimlerin takip edilmesi için bazı ölçüm cihazlarının kullanılması ve farklı testlerin yapılması gerekir. Böylece adayların genel durumu ortaya konur.

 

Başarı Oranı

Kursların ne kadar kaliteli olduklarını gösteren en önemli veri, başarı oranıdır. Başarı oranını anlamak için incelenmesi gereken veriler şunlardır:

  • Yıllara göre toplam kursiyer sayısı
  • Yıllara göre BESYO bölümlerini kazanan kursiyer sayısı
  • Yıllara göre kursiyerlerin aldıkları özel yetenek sınavı puanları

 Bu veriler, başarı oranını veya kurslar arasında başarı karşılaştırması yapılmasını sağlar.

 

BESYO Hazırlık Kursu Fiyatları

Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise fiyatlardır. Söz konusu alanda eğitim veren çok sayıda kurs vardır ve bu durum, fiyat konusunda ciddi farklılıklara neden olmaktadır. Ayrıca fiyatlar, yanıltıcı etkiler de yapabilmektedir.

Fiyatlar, seçim sürecinde önemlidir, ancak öncelikli kriterler değildir. Öncelik her zaman kaliteli eğitime, deneyimli antrenör kadrosuna ve ekipman yeterliliğine verilmelidir. Bunlardan sonra fiyatlar arasında kıyaslamalar yapılabilir.

Sadece fiyatına bakarak bir kursa karar vermek, yanıltıcı olacaktır. Bu şekilde seçilen kalitesiz bir kurs, adayların hayallerinin uçup gitmesine ve en az bir yılın kaybedilmesine yol açar.

Yasin Tekeş Spor Akademisi; eğitim kalitesi, yeterli ekipmanları ve deneyimli antrenör kadrosu ile bu noktada öne çıkan seçeneklerden biridir. Ayrıca uygun fiyat avantajları ve ödeme kolaylıkları da vardır. BESYO hayalinizi yıl kaybetmeden gerçekleştirmek istiyorsanız, siz de Yasin Tekeş Spor Akademisi’ni tercih edebilirsiniz.

 

Sık Sorulan Sorular

BESYO hazırlık kursu ile ilgili sık sorulan sorular ile bu soruların yanıtları şu şekildedir:

1 - BESYO Hazırlık Kursları Ne Zaman Başlıyor?

BESYO hazırlık kurslarının başlama zamanı, bu özel eğitim kurumlarının politikalarına göre değişmektedir.

2 - BESYO Hazırlık Kursu Ne Kadar Sürer?

BESYO hazırlık kursu süresi, 4-10 ay arasında değişir. Kursların kendi politikalarına göre eğitim süreleri farklılık göstermektedir.

3 - BESYO Kursa Gitmeden Kazanılır Mı?

Tüm rakiplerin kursa gittiği ve uzun süre özel antrenman programları yaptığı dikkate alındığında, kursa gitmeden BESYO bölümlerinin kazanılmasının zor olduğu görülecektir.

Image

Tekeş Spor Akademisi
Ankara Besyo Hazırlık Kursu

Adres
İzmir-1 Cad. No:3/5 Can Apt. Kızılay/ANKARA

Telefon
+90 530 566 63 06

Whatsapp
+90 530 566 63 06

E-Posta
info@ankarabesyohazirlikkursu.com